V obci Novosad vyčíňal silný vietor, popadané stromy na cintoríne poškodili náhrobky

NETKY.SK • 14 November 2016, 16:57 • 2 min
V obci Novosad vyčíňal silný vietor, popadané stromy na cintoríne poškodili náhrobky

NOVOSAD – Silný vietor narobil počas uplynulého víkendu (12. - 13. 11.) škody v obci Novosad v okrese Trebišov. Pod jeho náporom sa na miestnom cintoríne vyvrátil strom, ktorý pádom poškodil viacero náhrobkov. Škody zaznamenali aj na streche základnej školy a spadol aj stĺp držiaci kábel od kamerového systému.

slovakia

left justify in out

"K udalosti na cintoríne došlo pravdepodobne v nedeľu popoludní. Vietor nám vyvrátil strom, ktorý poškodil viacero hrobov, vrátane jedného novšieho. Musíme to dať do pôvodného stavu na náklady obce," uviedol dnes pre TASR starosta Novosadu Jozef Jastrab.

 

Pred niekoľkými rokmi pritom došlo v obci k výrezu stromov s cieľom predísť podobnej situácii. Vedenie obce tak pád zhruba 5 - 6 metrov vysokého stromu prekvapil. "Ten strom bol orezaný, takže sme nepredpokladali, že by sa takáto udalosť mohla stať," dodal starosta. Spôsobené škody na cintoríne pomáhali dnes odstraňovať pracovníci v rámci obecných prác.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies