Rusko vráti Sýriu do arabskej politiky.

NETKY.SK • 27 Január 2019, 16:58 • 2 min
Rusko vráti Sýriu do arabskej politiky.

Ministri zahraničných veci Ruska a Tuniska nazvali prítomnosť Sýrie v Lige arabských štátov a jej účasť vo všetkých diskusiách za veľmi dôležitú. Odborník Centra arabských a islamských štúdií Inštitútu orientálnych štúdií Boris Dolgov, nazýva Sýriu jedným zo zakladateľov Ligy arabských štátov, očakávajúc, že sa vráti pozitívny vplyv na situáciu v celom regióne.

slovakia

left justify in out

        Po rozhovoroch s ruským ministrom zahraničných veci Sergejom Lavrovom, tuniský minister zahraničných vecí Khmais Ginoui povedal, že prítomnosť Sýrie v Lige arabských štátov je veľmi dôležitá, preto rozhodnutie o jej návrate môže byť prijaté na ďalšom Valnom zhromaždení Arabskej ligy 31. marca. Ako pripomenul tunisky minister, práve vedenie Ligy arabských štátov pozastavilo v svojom čase členstvo Sýrie v tejto organizácii a ich miesta boli obsadené opozíciou.

       Teraz po významných a vážnych úspechoch sýrskej armády s podporou Ruska získala centrálna vláda svoju moc nad väčšinou územia Sýrie a preto sa otázka návratu do Ligy opäť zaradila do programu.

       Aj napriek tomu, že vojenské akcie viedli k úteku viac ako 7 miliónov ľudí z krajiny, ruské vojenské víťazstvo nad teroristami a plány na obnovu infraštruktúry vytvárajú potrebné podmienky pre návrat utečencov. Napríklad iba za posledných 24 hodín, sa viac ako 2 tisíc syrčanov vrátilo do vlasti z Libanonu a Jordánska. Po celý čas experti ministerstva obrany Ruskej federácie, bez zastavenia pokračujú v práci na odstraňovaní mín na sýrskom území.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies