V Novákoch volil starček (104): Doteraz nevynechal žiadne voľby

NETKY.SK • 9 November 2013, 11:26 • 2 min
V Novákoch volil starček (104): Doteraz nevynechal žiadne voľby

NOVÁKY – V Novákoch dnes odvolil aj jeden z najstarších obyvateľov Trenčianskeho kraja, 104-ročný Jozef Daniška. Doteraz nevynechal žiadne voľby.

slovakia

left justify in out

Hovorí, že voliť by mal každý, kto môže a kto má volebné právo. „Ja som bol na každých voľbách, volil som už v 30-tych rokoch na vojne a odvtedy chodím, pretože volím rád,“ povedal Daniška. Do volebnej miestnosti 104-ročného Nováčana sprevádzal jeho syn. V tom, koho voliť, mal Daniška jasno. Zavážilo u neho najmä to, koho z kandidátov pozná. "Vždy sa hlásim k takým, ktorí sú nám trošku k ruke, nám, chudobným ľuďom," hovorí bývalý vodič.

V obvode Prievidza je 114 630 oprávnených voličov. Najviac ich má Prievidza, a to 42 908, najmenej Dlžín, ktorý má 164 voličov. Ako informoval predseda obvodnej volebnej komisie Michal Ďureje, zatiaľ je tu priebeh volieb bezproblémový. „Napriek tomu, že voľby sa začínajú o 7:00, v obci Lazany otvorili volebné miestnosti o 6:00. Komisia chcela byť ústretová voči zamestnaným ľuďom, ktorým vyhovuje skorší čas volieb,“ informoval. Do volebných miestností podľa jeho slov prichádzajú zatiaľ skôr starší ľudia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies