V Nigérii zomrel kazateľ a multiotec (†93): So 130 ženami mal 203 detí!

NETKY.SK • 31 Január 2017, 09:39 • 2 min
V Nigérii zomrel kazateľ a multiotec (†93): So 130 ženami mal 203 detí!

ABUJA – Kazateľ Mohamed Bello Abubakar zomrel v sobotu vo veku 93 rokov. Podľa britského denníka Daily Mail predpovedal vlastnú smrť. Príčinu smrti zatiaľ nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Kazateľ Abubakar nežil vôbec skromne o čom svedčí aj jeho 130 žien, s ktorými splodil 203 detí a mnohé sú aj teraz po jeho smrti v inom stave.

 

 

 

Islamský kazateľ však čelil kvôli svojim mnohým ženám kritike. Islam povoľuje iba štyri manželky a v roku 2008, keď ich mal 86, chceli po ňom aby sa s 82 rozišiel a nechal si iba štyri.

 

Svojich kritikov však odbil tým, že ženiť sa je jeho svätou povinnosťou. „Človek, ktorý má desať žien zomrie od vyčerpania. Mne dal silu Allah, a preto ich zvládnem až 86,“ povedal v roku 2008.

 

 

Počas života sa rozviedol s desiatimi ženami. Veľa žien sa prišlo za ním liečiť a následne nemohli odmietnuť jeho ponuku na sobáš, pretože to bol „boží príkaz“. Všetky ženy však na neho spomínajú ako na dobrého manžela a otca.

 

 

 

Na jeho pohrebe sa zúčastnili nielen stovky jeho príbuzných, ale aj množstvo jeho obdivovateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies