V New Yorku pristálo lietadlo s chorými cestujúcimi, je v karanténe

NETKY.SK • 5 September 2018, 18:29 • 2 min
V New Yorku pristálo lietadlo s chorými cestujúcimi, je v karanténe

NEW YORK - Na medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku uvalili karanténu na lietadlo leteckej spoločnosti Emirates, ktoré priletelo z Dubaja. V lietadle bolo desať chorých pasažierov, ktorým poskytli lekárske ošetrenie, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Let Emirates z Dubaja pristál v New Yorku o 09.10 h miestneho času (15.10 h SELČ). Jeho pilot už pred pristávaním vydal avízo o chorých cestujúcich, ktorí sa sťažovali na vysokú teplotu a kašeľ.

 

Podľa niektorých amerických médií je chorých až niekoľko desiatok cestujúcich. Na záberoch z letiska bolo vidno zaparkované lietadlo a v jeho okolí sanitky a ďalšie vozidlá. Na mieste sa nachádzajú pracovníci amerického úradu na kontrolu a prevenciu chorôb.

 

Hovorca úradu newyorského starostu na Twitteri informoval, že lietadlo malo medzipristátie v Mekke, kde je epidémia chrípky. Túto verziu preverujú. Jednou z možných príčin problémov cestujúcich môže byť otrava jedlom, píše spravodajská stanica BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies