V Nemecku začali predávať nohavice, ktoré zabránia znásilneniu

NETKY.SK • 24 Január 2018, 18:04 • 2 min
V Nemecku začali predávať nohavice, ktoré zabránia znásilneniu

Nemecké médiá priniesli informáciu o novom tovare na trhu. Sú ním špeciálne nohavice, ktoré spustia alarm, keď sa niekto pokúsi znásilniť ženu, ktorá ich má na sebe.

slovakia

left justify in out

Ako ekonómovia hovoria, na dopyt vždy reaguje ponuka. Inými slovami, keby Nemecko nemalo problém so znásilňovaním, takéto nohavice by nik nevyrábal. Nemecko však ten problém má a využila to návrhárka Sandra Seilz. Vymyslela nohavice, ktoré sa ťažko dávajú dole, ak neviete, ako na to a tiež obsahujú záchranné lanko, ktoré po potiahnutí spustí nepríjemný zvukový alarm. 

 

Redaktorka novín Der Westen si ich vyskúšala na vlastnej koži v rôznych situáciách, ako je šport alebo bežné nosenie. Vraj sú pohodlné a vzdušné.

 

"Milujem behanie, ale nikdy sa necítim bezpečne, keď idem sama. A tak ma napadlo mať na nohaviciach alarm," povedala návrhárka. 

 

Alarm je naozaj nepríjemný. Dosahuje hlasitosť až 130 decibelov, čo môže v istých prípadoch aj poškodiť sluch. Útočníka to teda spoľahlivo odradí.

 

Nohavice sa predávajú v krátkej i dlhej verzii, online aj v špeciálnom obchode v meste Gladbeck. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies