V Nemecku vyzývajú motoristov, aby počas sviatkov nechali auto doma

NETKY.SK • 28 Február 2017, 14:05 • 2 min
V Nemecku vyzývajú motoristov, aby počas sviatkov nechali auto doma

BERLÍN - Nemecký Spolkový úrad pre životné prostredie vzhľadom na vysokú mieru znečistenia ovzdušia vyzýva všetkých motoristov, aby počas sviatkov nepoužívali autá.

slovakia

left justify in out

Napríklad, dobrovoľné odstavenie auta od Popolcovej stredy do Veľkej noci by mohlo ľudí motivovať k tomu, aby začali vo väčšej miere využívať autobusy, vlaky alebo bicykle.

 

Počas 40 sviatkov v Nemecku by mali železnice a regionálne dopravné spoločnosti poskytovať motoristom, ktorí nepoužijú auto, zľavy, aby prilákali nových zákazníkov.

 

Akciu podporuje aj ministerka životného prostredia Barbara Hendricksová. Podľa nej nejde o úplný zákaz jázd. "Môžeme však zmeniť našu perspektívu, keď sa počas sviatkov vedome rozhodneme pre iné dopravné prostriedky."

 

Tri zo štyroch nemeckých domácností vlastnia minimálne jedno vozidlo, v celom Nemecku je registrovaných približne 45 miliónov áut.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies