V Nemecku sa na stanici po náraze do bankomatu vykoľajila lokomotíva

NETKY.SK • 12 Január 2017, 13:20 • 2 min
V Nemecku sa na stanici po náraze do bankomatu vykoľajila lokomotíva

BERLÍN - Po náraze do bankomatu ležiaceho v koľajisku sa v noci nadnes v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vykoľajila lokomotíva nákladného vlaku.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo okolo 02.36 h v železničnej stanici Dinslaken, informoval hovorca polície.

 

Rušňovodič a ďalšie dve osoby nachádzajúce sa v lokomotíve vyviazli z nehody bez zranení.

 

Nákladný vlak prepravoval okrem iného zemný plyn, k jeho úniku nedošlo. Premávka na trati medzi Oberhausenom a Weselom však bola prerušená. Nehoda ovplyvnila aj rýchlovlaky ICE premávajúce medzi Amsterdamom a Frankfurtom nad Mohanom.

 

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že bankomat položili na koľaj osoby, ktoré sa chceli dostať k jeho obsahu. Náraz bankomat roztrhol, takže peniaze sa vysypali do koľajiska a policajti ich museli zozbierať.

 

Podobný incident sa stal dnes aj pri meste Wesenberg v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko, kde ktosi postavil na trati poldruhametrového snehuliaka. Rušňvodovič použil na zastavenie záchrannú brzdu. Na brzdovom systéme vlaku vznikli škody za 5000 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies