V nemeckom Dortmunde otvorili nový honorárny konzulát Slovenskej republiky

NETKY.SK • 19 December 2023, 07:40 • 2 min
V nemeckom Dortmunde otvorili nový honorárny konzulát Slovenskej republiky

Na honorárny konzulárny úrad sa je možné obrátiť v prípade potreby notárskeho overenia podpisu alebo kópie dokumentu alebo v prípade iných otázok konzulárneho charakteru.

slovakia

left justify in out

Za účasti veľvyslanca SR v Nemecku Mariána Jakubócyho, primátora Thomasa Westphala a ďalších predstaviteľov mesta, krajinskej vlády a konzulárneho zboru sa 15. decembra 2023 uskutočnilo v Dortmunde slávnostné otvorenie nového honorárneho konzulátu Slovenskej republiky, informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí SR.

Za honorárneho konzula so sídlom v Dortmunde a s pôsobnosťou pre spolkovú krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko bol vymenovaný nemecký podnikateľ a predseda Auslandsgesellschaft Klaus Wegener.

 Honorárny konzulárny úrad bude podporovať rozvoj hospodárskych, obchodných, turistických, kultúrnych, vzdelávacích či vedeckých vzťahov medzi Slovenskou republikou a Nemeckou spolkovou republikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Z otvorenia onzulátu. (www.mzx.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies