Pobočky Slovenskej pošty budú počas celého víkendu zatvorené

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 10:46 • 2 min
Pobočky Slovenskej pošty budú počas celého víkendu zatvorené

BRATISLAVA - Slovenská pošta upravuje spôsob doručovania niektorých zásielok, zavádza celoplošné víkendové zatvorenie všetkých pobočiek a pozastavuje komerčné služby.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ochrana zamestnancov a obyvateľov

 

Pošta tak koná podľa usmernení Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb SR. Ako informovala jej hovorkyňa Eva Rovenská, cieľom týchto opatrení súvisiacich so šíriacim sa koronavírusom, je chrániť zdravie zamestnancov v prevádzke ako aj obyvateľov miest a obcí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenská pošta (@slovenskaposta),

 

Len oznámenie
Slovenská pošta upravuje doručovanie úradných zásielok, poistených listov, doporučených listov "do vlastných rúk, doručenkou/eDoručenkou, dobierkou", ale aj zásielok zaťažených inými poplatkami. Pozastavuje ich doručenie na adresu doručovateľom, bude ich len oznamovať. Tieto zásielky budú uložené na pobočkách pôšt a zákazník dostane do schránky oznámenie o uložení zásielky.

 

img

 

Lehota oznámených zásielok sa predlžuje

Pri službe elektronické oznamovanie zásielok zas dostane elektronickú notifikáciu zaslanú na e-mail alebo SMS. Vydávanie takýchto zásielok bude zabezpečené pri priehradke na poštách, pričom úložná lehota týchto, takzvaných oznámených zásielok, je automaticky predĺžená o ďalších 14 kalendárnych dní, a to bez vyberania poplatku za službu. Odberná lehota ostáva nezmenná, teda nepredlžuje sa, pre zásielky so skrátenou odbernou lehotou a zásielky so službou "neukladať".

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenská pošta (@slovenskaposta),

 

Doručovanie zásielok
"Ostatné doporučené zásielky bude Slovenská pošta doručovať vhadzovaním do domovej listovej schránky. V prípade, že sa zásielka nedá kvôli veľkosti vhodiť do poštovej schránky, bude uložená na pobočke pošty. Doručovateľ nechá oznámenie o uložení zásielky na pošte," uviedla Rovenská. Doručovanie obyčajných listových zásielok pokračuje ako doposiaľ.

 

img

 

Cez víkend zatvorené
Ďalším z opatrení je celoplošné víkendové zatvorenie všetkých pobočiek Slovenskej pošty. Týmto sa rozširuje víkendové ochranné opatrenie komplexne na celú pobočkovú sieť, keďže minulý víkend boli zatvorené pobočky len v nákupných centrách. Pošta pristúpila aj k pozastaveniu komerčných služieb, ktoré sprostredkováva na svojich pobočkách. Od stredy 18. marca je do odvolania zastavený predaj produktov a poskytovanie vybraných služieb Poštovej banky, Poštovej poisťovne, Tiposu, telekomunikačného operátora 4ka, spoločnosti Ticketportal, pozastaví aj predaj produktov ponúkaných v PostShopoch. Od utorka 17. marca je tiež podaj a distribúcia letákov plošne zastavená.

 

img

 

Sociálne dávky
Od 18. do 27. marca Slovenská pošta vypláca sociálne dávky obyvateľom obcí a miest do vlastných rúk na pobočkách alebo priamo na adresu. S cieľom chrániť našich zamestnancov a obyvateľov miest a obcí pošta prijala prísnejšie ochranné opatrenia a vyzýva obyvateľov, aby ich pri preberaní sociálnych dávok zodpovedne a dôsledne dodržiavali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies