ROZHOVOR: Jogín Allowah Lani život zasvätil cvičeniu a prezradil ako dosiahnuť spokojnosť a rovnováhu

NETKY.SK • 22 Január 2019, 15:30 • 2 min
ROZHOVOR: Jogín Allowah Lani život zasvätil cvičeniu a prezradil ako dosiahnuť spokojnosť a rovnováhu

BRATISLAVA - Mozartova sieň v Pálfyho paláci ožije jogovým festivalom 26.1.2019. Lektor Allowah Lani z USA prvýkrát v Bratislave len na Manastay Yoga Festivale.

slovakia

left justify in out

Začiatok roka je vždy o nových začiatkoch. Veľa ľudí chce zmeniť stravovacie návyky alebo začať cvičiť. Joga ponúka systém techník, cvičení a metód na dosiahnutie telesného a duševného zdravia. V dnešnej dobe sú takmer v každej sfére života vyvíjané čoraz vyššie nároky na všetkých, a tak sú metódy na dosiahnutie vnútorného pokoja a uvoľnenie napätia pre zdravie tela a duše také nevyhnutné. Joga znamená "spojiť" alebo "zjednotiť". Cvičenie jogy pomáha porozumieť svojmu telu.

 

img

 

V praxi sa neraz stáva, že mnoho ľudí začne cvičiť jogu  za účelom zlepšenia svojich pohybových možností, alebo odstránenia symptómov nejakej chronickej choroby. Prekvapuje vás, že najvyhľadávanejším typom jogového cvičenia sú zostavy zamerané na bolesti chrbta, bolesti kĺbov a zníženie stresu? Ak sa vás tieto problémy týkajú, tak tušíte správne, že v tom nie ste sami. Sedavé zamestnanie, málo pohybu a dlhodobé psychické i emočné preťaždenie si na nás takto vyberajú daň - prídu bolesti chrbta, kĺbov, hlavy atď., ktoré postupne prerastú v chronický problém. 

 

Ak aj vy patríte k tým, čo by chceli pre svoje zdravie niečo spraviť a láka vás joga, ale neviete ako začať organizátori jogového festivalu Manastay 26.1.2019 v Mozartovej sieni odporúčajú lekciu Jogová dielňa. Skúsený inštruktor vysvetlí základné pozície v joge, rozoberie s vami vaše predispozície, opraví prípadné chybné držanie tela a naučí správne základnú zostavu cvičenia na doma.

 

Jedinečný workshop si pripravil lektor jogy Allowah Lani z USA. Jogín, spisovateľ a hudobník pozýva všetkých na svoju lekciu. Prisľúbil nový pohľad na jogu, kombinácie dynamických strečingových a posilňovacích cvičení s pozornosťou venovanú správnemu dýchaniu.

 

“Moja hodina bude tréningom pre celú vašu bytosť.“ odkazuje.

 

 

Pre Netky.sk ukázal Allowah Lani zostavu viacerých cvikov a tiež prezradil prečo začal s jogou a čo preňho joga znamená:

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies