Aké boli presné dodávky vakcín Pfizer na Slovensko? Europoslanec Šimečka to chce overiť

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 10:29 • 2 min
Aké boli presné dodávky vakcín Pfizer na Slovensko? Europoslanec Šimečka to chce overiť

BRATISLAVA/BRUSEL - Michal Šimečka chce z pozície europoslanca overiť presné čísla dodávok vakcín od Pfizeru pre Slovensko. Ako uviedol na sociálnej sieti, situácia týkajúca sa dodávok vakcín je neprehľadná.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Pfizer pre HN potvrdila, že Slovensko si z druhého balíka vakcín uplatnilo len štvrtinu možných dodávok. Ministerstvo zdravotníctva SR však zároveň zverejnilo informáciu, že Slovensko má dokopy zazmluvnených 5,8 milióna vakcín Pfizer a mali by sme ich teda mať dostatok.

 

Viac sa dočítate: Vzdali sme sa 3 miliónov vakcín od Pfizeru! Má to súvis s nákupom Sputniku V?

 

Kritika europoslanca 
Ako Šimečka pripomenul, Slovensko sa vzdalo troch miliónov dávok vakcín Pfizer, na ktoré malo vďaka Európskej únii právo. Vláda to spravila v rovnakom čase, ako premiér doviezol na Slovensko ruský Sputnik.

 

img

 

"Ak sa to potvrdí, Igor Matovič de facto vymenil osvedčenú a schválenú vakcínu, ktorá dnes u nás zachraňuje stovky tisíc životov, za prisľúb neodskúšaného ruského Sputnika, ktorý môžeme zatiaľ akurát tak testovať na myšiach a morčatách," konštatoval europoslanec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona