V nedeľu na obed pripravíme zeleninovú polievku s cviklou a černohorský rezeň

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme zeleninovú polievku s cviklou a černohorský rezeň

Zeleninová polievka s cviklou. Suroviny pre 4 osoby: 200 g cvikle, 1 mrkvu, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 300 g zemiakov, 200 ml kyslej smotany, 2 vajíčka uvarené na tvrdo, 2 PL maizeny, ocot, 1 KL cukru, 1 KL vegety, soľ, mleté čierne korenie, 1 bujón,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Cviklu, mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu očistíme, pokrájame na kocky, alebo rezance, zalejeme vodou, pridáme soľ, bujón, mleté čierne korenie, vegetu a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Maizenu rozmiešame v smotane, vlejeme do polievky, necháme prejsť varom a odstavíme. Dochutíme octom, cukrom a soľou. Na tanieri zdobíme pokrájaným vajíčkom.

 

Černohorský rezeň

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 rezne z karé, soľ, 2 vajcia, 5 PL mlieka, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhaných zemiakov, syr na strúhanie, olej alebo masť na vyprážanie,

 

Príprava:

Rezne naklepeme a nasolíme. Z hladkej múky, strúhaných zemiakov, vajíčok a mlieka vypracujeme cestíčko, v ktorom rezne obalíme a vypražíme z oboch strán. Podávame posypané strúhaným syrom, kyslou uhorkou a zemiakmi.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies