V nedeľu na obed pripravíme polievku z kuracích pŕs a fašírku na plechu

NETKY.SK • 17 November 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme polievku z kuracích pŕs a fašírku na plechu

Polievka z kuracích pŕs. Suroviny pre 4 osoby: 500 g kuracích pŕs, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 smotanu na šľahanie, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, sušený estragón, 1 liter vývaru,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, štipku estragónu, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.

 

Fašírka na plechu.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej

Príprava:

Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút. Potom odokryjeme a ešte dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.

 

Prajeme dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies