Polievka z kuracích pŕs. Suroviny pre 4 osoby: 500 g kuracích pŕs, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 smotanu na šľahanie, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, sušený estragón, 1 liter vývaru,
Príprava:
Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, štipku estragónu, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.
Fašírka na plechu.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej
Príprava:
Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút. Potom odokryjeme a ešte dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies