Kalerábová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
3 kaleráby, 1 cibuľu, 1 liter vývaru, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté biele korenie, soľ, lístky bazalky,
Príprava:
V hrnci zohrejeme olej, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Vložíme očistený, na rezance nakrájaný kaleráb a na kolieska nakrájanú cibuľu. Uvaríme do mäkka, dochutíme soľou. Zdobíme lístkami bazalky.
Bravčové rebierka.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg bravčových rebierok,
Marináda: 4 prelisované strúčiky cesnaku, 2 nakrájané cibule, 1 dcl oleja, 2 PL kečupu, 8 PL medu, 2 PL sójovej omáčky, 2 ČL soli, 0,5 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej štipľavej papriky,
Príprava:
Z uvedených surovín pripravíme marinádu, ktorou potrieme rebierka a necháme ich odležať. Poukladáme do vymasteného pekáča, zakryjeme alobalom a pečieme asi 90 minút. Odokryjeme a dopečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies