V nedeľu na obed pripravíme kalerábovú polievku a bravčové rebierka

NETKY.SK • 8 September 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme kalerábovú polievku a bravčové rebierka

Kalerábová polievka.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

3 kaleráby, 1 cibuľu, 1 liter vývaru, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté biele korenie, soľ, lístky bazalky,

Príprava:

V hrnci zohrejeme olej, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Vložíme očistený, na rezance nakrájaný kaleráb a na kolieska nakrájanú cibuľu. Uvaríme do mäkka, dochutíme soľou. Zdobíme lístkami bazalky.

Bravčové rebierka.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg bravčových rebierok,

Marináda: 4 prelisované strúčiky cesnaku, 2 nakrájané cibule, 1 dcl oleja, 2 PL kečupu, 8 PL medu, 2 PL sójovej omáčky, 2 ČL soli, 0,5 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej štipľavej papriky,

Príprava:

Z uvedených surovín pripravíme marinádu, ktorou potrieme rebierka a necháme ich odležať. Poukladáme do vymasteného pekáča, zakryjeme alobalom a pečieme asi 90 minút. Odokryjeme a dopečieme.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies