V nedeľu na obed pripravíme hrachovú polievku a fašírku na plechu

NETKY.SK • 27 Október 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme hrachovú polievku a fašírku na plechu

Hrachová polievka Suroviny pre 4 osoby: 150 g klobásy, 100 g údeného bôčika, 200 g sušeného lúpaného hrachu, 200 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL oleja, 1 bujón, 1 cibuľu, 1 cesnak, soľ, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Hrach uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a bujón. Cibuľu, bôčik a klobásu nakrájame na kocky a spolu orestujeme na oleji. Pridáme pretlak, prelisovaný cesnak, mletú papriku, rascu a vlejeme do polievky. Dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.

Dobrá rada: Ak chcete mať hrach skorej uvarený, deň vopred ho namočte do vlažnej vody.

 Fašírka na plechu.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej

Príprava:

Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút. Potom odokryjeme a ešte dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.

 Prajeme dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies