Hrachová polievka Suroviny pre 4 osoby: 150 g klobásy, 100 g údeného bôčika, 200 g sušeného lúpaného hrachu, 200 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL oleja, 1 bujón, 1 cibuľu, 1 cesnak, soľ, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie,
Príprava:
Hrach uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a bujón. Cibuľu, bôčik a klobásu nakrájame na kocky a spolu orestujeme na oleji. Pridáme pretlak, prelisovaný cesnak, mletú papriku, rascu a vlejeme do polievky. Dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.
Dobrá rada: Ak chcete mať hrach skorej uvarený, deň vopred ho namočte do vlažnej vody.
Fašírka na plechu.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej
Príprava:
Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút. Potom odokryjeme a ešte dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies