V nedeľu El Clasico, na San Bernabeu aj Messiho atak na di Stefana

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 12:38 • 2 min
V nedeľu El Clasico, na San Bernabeu aj Messiho atak na di Stefana

MADRID - Španielska futbalová liga má cez víkend na programe 29. kolo, ktorého ozdobou bude 227. oficiálny zápas El Clasico.

slovakia

left justify in out

V prípade, že by Real Madrid na štadióne San Bernabeu zvíťazil nad FC Barcelona, urobil by dôležitý krok k zisku majstrovského titulu, pretože pred katalánskym veľkoklubom by už mal sedembodový náskok. Na druhom mieste je v Primera division Atletico Madrid, ktoré má na konte o tri body menej ako "biely balet".
     

Madridský klub vyhral v tradičnom derby 90 súťažných stretnutí, úradujúci španielsky majster má na konte 88 úspechov a 48-krát sa skončil súboj nerozhodne. "Los Blancos" majú zo vzájomných zápasov s Barcelonou aktívnejšie skóre 380:366.
     

Len týždeň po tom, ako sa Lionel Messi stal s 371 gólmi najlepším kanonierom v histórii katalánskeho klubu, môže argentínsky virtuóz prekonať ďalší medzník v El Clasicu. Messi dal v doterajších 26 stretnutiach proti Realu Madrid 18 gólov a v prípade, že sa presadí aspoň raz aj v nedeľu, dostane sa v historickej tabuľke pred legendárneho kanoniera "bieleho baletu" Alfreda di Stefana.
     

Duel bude veľkou výzvou aj pre kanoniera Realu Madrid Cristiana Ronalda, ktorý má v tomto ročníku ako najlepší strelec na konte už 25 ligových gólov. Práve portugalský kanonier má nemalú zásluhu na tom, že madridský klub ešte stále útočí v sezóne na tri trofeje - španielsky titul, Španielsky pohár i triumf v Lige majstrov. "Musíme ísť krok za krokom," uviedol Ronaldo, ktorý dal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach už 41 gólov. "Darí sa nám v Lige majstrov, kde dávame aj veľa gólov. Teraz sa však už musíme preladiť na španielsku ligu, aby sme sa pokúsili splniť náš cieľ, ktorým je zisk troch trofejí."
     

Obom španielskym futbalovým veľkoklubom sa podarilo aspoň raz skórovať v posledných 14 dueloch El Clasico. Naposledy vyhrala Barcelona 2:0 na San Bernabeu v apríli 2011 v prvom zápase semifinále Ligy majstrov. Real Madrid vyhral 62 zo 111 stretnutí nad Barcelonou na domácom štadióne, ale len dvakrát v posledných deviatich súbojoch. "Los Blancos" však momentálne ťahajú sériu 31 zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach, pričom naposledy prehrali v októbri na Nou Campe práve s FC Barcelona.   
     

Najvyššie víťazstvo v El Clasicu dosiahol Real Madrid, ktorý v roku 1943 triumfoval 11:1. Najdlhšiu víťaznú sériu v El Clasicu držia futbalisti madridského klubu, ktorí v rokoch 1962-1965 zvíťazili v šiestich stretnutiach v rade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies