V Mongkoku sa opäť začali protesty, polícia zatkla 12 demonštrantov

NETKY.SK • 25 December 2014, 10:30 • 2 min
V Mongkoku sa opäť začali protesty, polícia zatkla 12 demonštrantov

HONGKONG - Hongkonská polícia oznámila, že v noci nadnes zatkla 12 demonštrantov, ktorí v štvrti Mongkok zablokovali niekoľko cestných komunikácií.

slovakia

left justify in out

Do tejto mestskej časti sa totiž znovu vrátili prodemokratickí demonštranti, ktorí ju nedávno po dobu vyše dvoch mesiacov v počte stoviek osôb okupovali.
      

Polícia vo svojom vyhlásení uviedla, že jej príslušníci použili na rozohnanie protestnej akcie paprikový sprej i obušky a uvedených demonštrantov zatkli na základe obvinení z fyzického napadnutia policajta či neschopnosti preukázať svoju totožnosť. Podľa komuniké utrpeli pri tejto služobnej akcii zranenia dvaja policajti.
      

V priebehu jesene okupovali tri rušné štvrte Hongkongu tisícky protestujúcich s požiadavkou, aby si obyvatelia tohto poloautonómneho mesta na juhu Číny mohli v roku 2017 slobodne zvoliť najvyššieho predstaviteľa exekutívy z otvorenej kandidátky. 
      

Čínski predstavitelia však požadujú, aby kandidátov na hongkonského lídra vybral špeciálne na to určený výbor lojálny Pekingu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies