V Mexiku zvolili za starostu oficiálne mŕtveho muža: Klamal kvôli zatykaču

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 09:35 • 2 min
V Mexiku zvolili za starostu oficiálne mŕtveho muža: Klamal kvôli zatykaču

MEXIKO CITY - Mexická prokuratúra začala vyšetrovať, ako mohol byť za starostu zvolený muž, ktorého úrady oficiálne vyhlásili za mŕtveho. O prípade dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Príbuzní Lenina Carballida predložili polícii potvrdenie o úmrtí, podľa ktorého zomrel v diabetickej kóme v roku 2010. Preto bol aj stiahnutý zatykač, vydaný na Carballida za údajnú účasť na skupinovom znásilnení z roku 2004.

Carballido, ktorý bol ale nažive, sa neskôr uchádzal o post starostu v obci San Agustín Amatengo v mexickom štáte Oaxaca a v nedeľu voľby tesne vyhral.

Krátko po volebnom víťazstve sa však objavilo potvrdenie o úmrtí s plným menom Leninguera Carballida. Predstavitelia štátu Oaxaca potvrdili, že certifikát bol riadne úradne vystavený a podpísaný, avšak informácie boli nesprávne.

Carballidova Strana demokratickej revolúcie (PRD) uviedla, že kandidát ich podviedol. Keď kandidoval, predložil všetky doklady, rodný list a aj potvrdenie, že nemá trestný záznam, povedal Rey Morales, líder strany v Oaxace.

"Ak je to pravda, nemôže nastúpiť na post starostu," skonštatoval Morales. Mayra Ricardezová, hovorkyňa úradu prokuratúry v Oaxace, potvrdila, že zatykač nebol uplatnený, nakoľko rodina predložila polícii falošné potvrdenie o úmrtí.

Ricardezová dodala, že sa robia všetky nevyhnutné kroky pre to, aby prípad obnovili a zrealizovali zatykač, ktorý je stále vykonateľný a môžu ho použiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies