Korčok rokoval s ministrami okolitých krajín o krokoch, ktoré zaviedli po vypuknutí pandémie

NETKY.SK • 17 Jún 2020, 09:48 • 2 min
Korčok rokoval s ministrami okolitých krajín o krokoch, ktoré zaviedli po vypuknutí pandémie

BRATISLAVA – Výmena skúseností o krokoch, ktoré krajiny zaviedli po vypuknutí pandémie Covid-19 a ich účinkoch, bola v utorok 16. júna vo Viedni témou rokovania ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS) s rezortnými kolegami z Rakúska, Česka, Maďarska a Slovinska. O tom informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Išlo o prvé osobné stretnutie štátnikov po otvorení hraníc a uvoľnení epidemiologických opatrení.

 

„Dôležitosť a hodnota susedských vzťahov sa ukázala práve teraz a bolo nesmierne dôležité, že sme boli v každodennom kontakte s ministrami a snažili sme sa urobiť maximum v tom, ako sa vysporiadať s uzavretými hranicami,“ uviedol šéf slovenskej diplomacie.

 

Návštevu Rakúska využil aj na to, aby sa poďakoval za pomoc rakúskej diplomacie pri návrate repatriačným letom na Slovensko zo Spojených štátov amerických.

 

 

Minister Korčok poukázal na ďalší vývoj pandémie. „Prvú fázu máme za sebou, ale zostáva ostražitosť pri cestovaní a o to je dôležitejšie koordinovať otváranie celej Európskej únie (EÚ) voči tretím krajinám s cieľom zabrániť druhej vlne pandémie,“ zdôraznil Korčok.

Ministri prerokovali otázky súvisiace s potrebou naštartovania ekonomík a možnosťami ďalšieho posilnenia bilaterálnej a regionálnej spolupráce.

 

 

„Náš región zvládol pandémiu veľmi dobre aj vďaka dobre načasovaným opatreniam. Teraz je však dôležité, aby sme sa sústredili na tie opatrenia, ktoré pomôžu našim ekonomikám naštartovať a stať sa vo svete konkurencieschopnejšími,“ povedal Korčok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies