V Mexiku zadržali predstaviteľa drogového kartelu

NETKY.SK • 13 Február 2023, 09:06 • 2 min
V Mexiku zadržali predstaviteľa drogového kartelu

MEXIKO - Mexické bezpečnostné zložky zadržali popredného predstaviteľa drogového kartelu, ktorý údajne riadil výrobu a predaj omamnej látky fentanyl. Informovalo o tom v nedeľu mexické ministerstvo obrany, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podozrivý, o ktorom polícia hovorí len ako o Josém N., bol zadržaný vo štvrtok v mexickom štáte Sinaloa. Stalo sa tak niekoľko týždňov po návšteve amerického prezidenta Joea Bidena v Mexiku a následnom zatknutí jedného z vodcov vplyvného kartelu Sinaloa Ovídia Guzmána. Zadržaný José N. podľa mexického rezortu obrany pracoval pre známeho mexického narkobaróna Maya Zambadu, ďalšieho z lídrov kartelu Sinaloa.

 

Podľa vyšetrovateľov José N. zodpovedal za celú logistiku výroby a dodávok fentanylu, po požití ktorého už v susedných Spojených štátoch zomreli tisíce ľudí. "Je potrebné poznamenať, že podozrivý je považovaný za hlavného výrobcu tabletiek fentanylu a metamfetamínu, no okrem toho vo veľkom množstve pašoval aj kokaín zo Strednej a Južnej Ameriky do USA," uviedlo vo vyhlásení mexické ministerstvo obrany. Fentanyl má 50-krát silnejší účinok ako heroín a do USA sa pašuje prevažne z Mexika. Americký Úrad pre kontrolu obchodu s drogami (DEA) vlani skonfiškovala viac ako 4500 kilogramov fentanylu, z ktorého by sa dalo vyrobiť viac ako 50,6 milióna fentanylových tabliet. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies