V Mexiku sa zrušili všetky stretnutia, arbitri odmietli rozhodovať

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 07:35 • 2 min
V Mexiku sa zrušili všetky stretnutia, arbitri odmietli rozhodovať

MEXICO CITY - V Mexiku sa počas ostatného víkendu neodohrali stretnutia tamojších popredných futbalových súťaží, pretože ich nemal kto rozhodovať.

slovakia

left justify in out

Tamojší arbitri si myslia, že vedenie súťaže dostatočne nepotrestalo hráčov, ktorí napadli rozhodcov a na znak protestu bojkotovali všetky duely uplynulého víkendu. Štrajk sa pôvodne mal uskutočniť iba v piatok, ale arbitri sa napokon rozhodli bojkotovať celé kolo.

Problém odštartoval minulý týždeň, keď počas stretnutí elitnej súťaže jeden z hráčov mužstva Deportivo Toluca po vylúčení strčil do rozhodcu a futbalista tímu Club América "zidanovským" spôsobom inzultoval arbitra.

Ak by boli futbalisti obvinení z "agresie", mohli by dostať disciplinárny trest až na jeden rok, ale tamojšia ligová disciplinárna komisia udelila hráčom iba osem, resp. desaťzápasový zákaz činnosti za "pokus o agresiu".

"Sme presvedčení, že rozhodnutie dicsiplinárnej komisie podkopáva autoritu arbitrov. Budeme podporovať našich kolegov v nádeji, že rešpekt a dodržiavanie pravidiel je na prvom mieste," uviedla v sobotu mexická asociácia profesionálnych rozhodcov.

Mexikom pred niekoľkými mesiacmi otriasol šokujúci prípad, keď amatérsky futbalista priamo počas zápasu neovládol svoje emócie a inzultoval rozhodcu, ktorý zraneniam podľahol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies