V meste Prešov dôjde k navýšeniu počtu elektrických kolobežiek na 500

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 15:00 • 2 min
V meste Prešov dôjde k navýšeniu počtu elektrických kolobežiek na 500

PREŠOV - V Prešove dôjde v tomto roku k navýšeniu počtu elektrických kolobežiek z doterajších 150 kusov na 500. Primátor mesta Prešov František Oľha podpísal memorandum medzi mestom Prešov a súkromnou spoločnosťou, keďže predchádzajúce memorandum bolo platné do konca minulého roka. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

slovakia

left justify in out

Ako povedala, kolobežky nahradia výpadok približne 400 kusov elektrických kolobežiek iného prevádzkovateľa, ktoré ľudia v meste Prešov už nenájdu, nakoľko spoločnosť ukončila ich prevádzku v rámci strednej Európy. Zdieľaná doprava v podobe elektrokolobežiek a zdieľaných bicyklov je v Prešove k dispozícii od roku 2020. "Prešovčania túto službu využívajú najmä v centre mesta, napríklad po Hlavnej ulici, kde evidujeme viac ako 2000 jázd, v okolí Prešovskej univerzity a v okolí autobusovej a vlakovej stanice, ako rýchlejší a zároveň ekologickejší spôsob prepravy," uviedla Šitárová.

 

img

 

Podľa štatistík oboch prevádzkovateľov elektrických kolobežiek ľudia za minulý rok najazdili dokopy viac ako 370.000 kilometrov. Väčšina z jázd sa uskutočnila v popoludňajších hodinách medzi 13.00 h a 19.00 h. Elektrické kolobežky výrazne šetria aj emisie. Jazdou na nich sa vlani zabránilo viac ako 32 tonám emisií CO2. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies