Celoplošné testovanie na COVID-19 ešte nie je isté, vláda hovorí aj o lockdowne

NETKY.SK • 21 Október 2020, 13:22 • 2 min
Celoplošné testovanie na COVID-19 ešte nie je isté, vláda hovorí aj o lockdowne

BRATISLAVA - Projekt celoplošného testovania ešte nie je istý. Ak totiž odborníci rozhodnú, že toto opatrenie nie je dostatočné, v hre je aj lockdown. Dnes preto zasadá konzílium odborníkov, vo večerných hodinách pandemická komisia a vo štvrtok ráno Ústredný krízový štáb.

slovakia

left justify in out

Ide to už príliš rýchlo

Po rokovaní vlády to uviedol premiér Igor Matovič. Ako povedal, počet pozitívne testovaných prudko rastie, v porovnaní s minulým týždňom je to viac ako 50 %. Tento týždeň preto očakáva tritisíc nových infikovaných, budúci týždeň štyritisíc a ďalší päťtisíc.

 

img

 

Sme na tenkom ľade 
"Ideme ako vlak, ktorému prestali fungovať brzdy. Musíme akýmkoľvek spôsobom ten vlak zastaviť," povedal premiér. Minister zdravotníctva Marek Krajčí je podľa neho za to, aby sme brzdili veľmi rýchlo. Ako Matovič dodal, keď sa ukáže, že nie je možné z právneho hľadiska nariadiť 10-dňovú karanténu v prípade neúčasti na celoplošnom testovaní, odborníci pravdepodobne rozhodnú o lockdowne.

 

Hraničné úseky 

V tom prípade by sa zaviedol prísnejší režim aj na hraniciach. Pohyb by bol slobodný, ale pri prechádzaní hraníc by bola povinnosť absolvovať antigénový test, alebo sa preukázať negatívnym výsledkom testu.

 

img

 

Situácia v nemocniciach
Premiér tiež upozornil, že podľa predpokladu by mali mať v horizonte štyroch týždňov nemocnice zaplnených päťtisíc lôžok s pacientmi pozitívnymi na ochorenie COVID-19. Počet disponibilných zdravotníckych pracovníkov by mal pritom klesať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona