V mene hnutia Taliban smie rokovať len jeho politická kancelária v Katare

NETKY.SK • 24 Január 2016, 12:39 • 2 min
V mene hnutia Taliban smie rokovať len jeho politická kancelária v Katare

DUBAJ - Afganské militantné hnutie Taliban dnes vyhlásilo, že jediným, kto je oprávnený rokovať v jeho mene je "politická kancelária" Talibanu so sídlom v Katare. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Svoje vyhlásenie vydal Taliban v podobe súhrnu výsledkov rozhovorov za zatvorenými dverami, ktoré sa konali v katarskej metropole Dauha. Prostredníctvom e-mailu ho zverejnil hovorca hnutia Zabihulláh Mudžahíd.

 

Organizátorom rokovaní medzi predstaviteľmi agfganskej vlády a Talibanom je organizácia Pugwashské konferencie o vede a svetových záležitostiach, ktorá v roku 1995 získala Nobelovu cenu mieru za presadzovanie jadrového odzbrojenia.

 

Všetci pracovníci katarskej kancelárie Talibanu sú podľa agentúry AP stúpencami Achtara Mansúra, ktorý sa stal oficiálnym vodcom hnutia po tom, ako Taliban vlani oznámil smrť svojho zakladateľa mullu Umara.

 

Časť hnutia však autoritu nového lídra údajne neuznáva a za svojho vodcu pokladá vodcu odštiepeneckej frakcie Talibanu Chalífu Umara Mansúra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies