V Memphise chcú zmenu, Hollins dotrénoval

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 11:23 • 2 min
V Memphise chcú zmenu, Hollins dotrénoval

MEMPHIS - Lionel Hollins priviedol basketbalistov Memphisu až do finále play-off Západnej konferencie NBA, ale na ponuku pokračovať v začatej práci čaká márne.

slovakia

left justify in out

K 30. júnu mu vyprší zmluva a novú na podpis nedostane. "Po vnútornej analýze a rozhovoroch s Lionelom a jeho zástupcami sme sa rozhodli posunúť organizáciu iným smerom," povedal výkonný riaditeľ Grizzlies Jason Levien.

Hollins dočasne koučoval Grizzlies už v sezóne 1999/2000, keď ešte sídlili vo Vancouveri, a v závere ročníka 2004/2005 po odstúpení Hubieho Browna si odkrútil na lavičke klubu ďalšie štyri zápasy. Riadny angažmán dostal od vedenia znovu až v januári 2009. V štyroch sezónach nazbieral 195 víťazstiev a 155 prehier, v ostatných troch postúpil s tímom do play-off. V tej poslednej s ním dosiahol najlepšie výsledky v 18-ročnej histórii klubu. Grizzlies vyhrali rekordných 56 stretnutí základnej časti a vo vyraďovacej prešli cez Los Angeles Clippers aj Oklahomu. Vo finále konferencie podľahli San Antoniu 0:4 na zápasy. 

V zákulisí NBA sa povráva, že Memphis usiluje o angažovanie najlepšieho trénera sezóny 2012/2013 Georgea Karla, ktorého uvoľnil Denver. Hollins by zase mohol zakotviť v Denveri, v Clippers alebo v Brooklyne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies