V malijskom meste Timbuktu uniesli švajčiarsku občianku

NETKY.SK • 8 Január 2016, 15:25 • 2 min
V malijskom meste Timbuktu uniesli švajčiarsku občianku

BAMAKO - Švajčiarsku občianku uniesli v noci na dnes v meste Timbuktu ležiacom na severe Mali. Povedal to dnes pre agentúru Reuters hovorca malijskej armády.

slovakia

left justify in out

Bližšie podrobnosti o únose ani totožnosti ženy neuviedol, podľa miestneho zdroja i švajčiarskych médií však ide o misionárku, ktorú sa v západoafrickej krajine už minulosti raz stala obeťou únosu.

 

Hovorca armády Souleymane Maiga uviedol, že únos ženy z domu v Timbuktu nahlásil ráno bezpečnostným silám jej sused. Obyvateľ mesta, ktorý pozná švajčiarsku misionárku Beatrice Stocklyovú, pre Reuters povedal, že ženou unesenou v noci na dnes je práve ona.

 

Stocklyovú uniesli islamistickí bojovníci v severnom Mali ešte v apríli 2012. Vtedy ju prepustili po deviatich dňoch, podľa švajčiarskych médií údajne pod podmienkou, že sa už nevráti do krajiny vykonávať misionársku činnosť.

 

Švajčiarske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že vie o správach o únose, ďalšie informácie však odmietlo poskytnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies