V máji by teploty nemali príliš klesať ani stúpať,miestami môže viac pršať

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 15:48 • 2 min
V máji by teploty nemali príliš klesať ani stúpať,miestami môže viac pršať

BRATISLAVA - V máji by nám nemalo byť ani veľmi horúco, ani príliš chladno. Teploty by podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) mali byť počas mesiaca lásky prevažne normálne. Zrážkam sa nevyhneme, miestami ich môže byť viac, ako je pre toto obdobie bežné.

slovakia

left justify in out

Prvý týždeň by mal byť podľa SHMÚ teplotne podnormálny o 1 až 3 stupne, ďalšie týždne väčšinou teplotne normálne, ojedinele nadnormálne. "Zrážkovo bude prvý týždeň nadnormálny, miestami normálny, ďalšie týždne väčšinou normálne, ojedinele podnormálne," píšu na svojej webstránke meteorológovia.

 

Pripomínajú, že v nížinách býva priemer denných miním teploty vzduchu počas mája od 11 do 6 stupňov, v hornatých oblastiach od 8 do 2 stupňov Celzia. Priemer denných maxím teploty vzduchu v nížinách je od 19 do 24 stupňov, v horských oblastiach, najmä na severe Slovenska, od 14 do 20 stupňov Celzia. Dlhodobý priemerný úhrn zrážok za máj v nížinách je od 55 do 70 milimetrov, v horských oblastiach je to od 70 do 100 milimetrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies