V lyžiarskom stredisku SKI Ráztoka budujú nový 1000-metrový vlek

NETKY.SK • 3 December 2012, 08:05 • 2 min
V lyžiarskom stredisku SKI Ráztoka budujú nový 1000-metrový vlek

V lyžiarskom stredisku SKI Ráztoka budujú nový 1000-metrový vlek - Cestovanie Každý rok niečo nové. Také je heslo Petra Mikloša, majiteľa lyžiarskeho strediska SKI Ráztoka v Hornej Marikovej v okrese Považská Bystrica.

slovakia

left justify in out

imgKaždý rok niečo nové. Také je heslo Petra Mikloša, majiteľa lyžiarskeho strediska SKI Ráztoka v Hornej Marikovej v okrese Považská Bystrica. Svoje krédo neporušil ani pred nadchádzajúcou lyžiarskou sezónou. V stredisku pribudol nový veľký prístrešok o rozmeroch 23 krát 11 metrov, kde už onedlho otvoria nový bufet. Zrejme už v budúcom roku sa však môžu lyžiari tešiť na predĺženie zjazdovky a nový 1000-metrový vlek.
      I keď lyžiarske stredisko v Hornej Marikovej pod hrebeňmi Javorníkov nemôže veľkosťou konkurovať veľkým slovenským lyžiarskym strediskám, stalo sa vyhľadávaným miestom kvalitnej lyžovačky množstva lyžiarov nielen zo severozápadu Slovenska, ale ja z Českej republiky, Poľska či Maďarska. "Vlani sme po celej dĺžke svahu osadili 12-metrové stĺpy. Vzdialené sú od seba 37 metrov a na každom budú tri reflektory," povedal pre TASR Mikloš s tým, že vďaka investícii 20.000 eur je 720-metrový svah najlepšie osvetleným svahom na Slovensku. 
      Súčasťou strediska je aj moderný penzión s kapacitou takmer 30 lôžok, jedálňou, dvoma salónikmi, lyžiarňou a, čo nebýva pravidlom ani v niektorých veľkých strediskách, vlastnou ošetrovňou. Podľa majiteľa strediska kladú najväčší dôraz na bezpečnosť lyžiarov. "Každoročne robíme niekoľko podujatí, ktoré do strediska prilákajú aj nelyžiarov. Či už je to otvorenie sezóny s ohňostrojom, tradičná zabíjačka na snehu, pochovávanie basy, maškarný ples, Valentínska lyžovačka a dvakrát za sezónu aj prezentácia lyží rôznych značiek spojená so skúšaním, poradňou, servisom a predajom," dodal Mikloš.
      Hodinová kapacita dvoch vlekov v stredisku je asi 1250 lyžiarov, okrem ubytovania vo vlastnom penzióne má stredisko na sezónu zazmluvnených ďalších viac ako 100 lôžok v penziónoch vzdialených maximálne päť kilometrov. Vďaka nadmorskej výške a severnej orientácii svahu nebýva ničím výnimočným, že sezóna v Ráztoke trvá od Vianoc až do Veľkej noci. "V minulých rokoch sa tu zvyklo lyžovať už od polovice decembra, tohtoročné teplé počasie začiatok sezóny mierne posunie. Konečne trochu primrzlo, v utorok (4. 12.) začíname s umelým zasnežovaním," uzavrel Mikloš. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies