V Led Zeppelin hrali skutoční majstri, tvrdí Jimmy Page

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 09:09 • 2 min
V Led Zeppelin hrali skutoční majstri, tvrdí Jimmy Page

LONDÝN - Britský hudobník Jimmy Page vyhlásil, že v už nefungujúcej kapele Led Zeppelin, ktorú v roku 1968 pomáhal zakladať, hrali skutoční majstri.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatročný gitarista v rozhovore pre britský týždenník New Musical Express (NME) tiež uviedol, že dúfa, že očakávané reedície prvých troch počinov skupiny Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1969) a Led Zeppelin III (1970) inšpirujú mladých hudobníkov. "Dúfam, že mladí hudobníci v nich nájdu inšpiráciu. To je tiež na tomto projekte príťažlivé. V našich časoch boli hviezdy aj v iných kapelách. No nenašli by ste štyroch muzikantov, ktorí boli naozajstní majstri, a mohli by hrať ako kapela tak, ako sme to robili my. Na koncertoch sme boli úžasní už od začiatku a nemyslím to arogantne. Boli sme na vrchole celej hry," povedal Page, s ktorým v skupine pôsobili aj spevák Robert Plant, basgitarista a klávesák John Paul Jones a už zosnulý bubeník John Bonham.

 

Spomínané reedície albumov by mali vyjsť 3. júna a budú obsahovať množstvo bonusového materiálu, ako napríklad pieseň La La, či špeciálnu verziu hitu Whole Lotta Love s podtitulom Rough Mix With Vocal, ku ktorej nedávno zverejnili videoklip. 

 

Skupina Led Zeppelin sa stala jednou z najúspešnejších, najinovatívnejších a najvplyvnejších kapiel v histórii. Status superhviezd a následne i legiend im definitívne zabezpečila mimoriadne úspešná štvrtá štúdiová nahrávka, ktorej nedali žiadny názov a zvyčajne sa označuje ako Led Zeppelin IV (1971). Práve z nej pochádza jedna z najznámejších skladieb skupiny Stairway To Heaven. Všetky štúdiovky Led Zeppelin okrem prvej a poslednej (Coda, 1982) ovládli britský albumový rebríček a výborne sa im darilo aj v tom americkom. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Bonhama. Zostávajúci členovia kapely následne rozbehli sólové kariéry. Niekoľkokrát sa však ešte stretli na pódiu, pričom za bubny sa i na zatiaľ poslednom koncerte v Londýne v roku 2007 posadil Bonhamov syn Jason. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ich označil za "najtvrdšiu kapelu všetkých čias a najvýznamnejšiu kapelu 70. rokov". V roku 1995 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies