V Krugerovom park v Južnej Afrike hlásia nárast počtu otrávených zvierat. Čo ich otrávilo?

NETKY.SK • 25 Marec 2024, 15:00 • 2 min
V Krugerovom park v Južnej Afrike hlásia nárast počtu otrávených zvierat. Čo ich otrávilo?

Známa africká safari destinácia Juhoafrický Krugerov národný park (KNP) v piatok 22. marca oznámil, že v parku pribúda množstvo zvierat otrávených podozrivými pytliakmi.

slovakia

left justify in out

"Neznámi ľudia otrávili vodu v parku alebo tam dali otrávené mäso, čo malo za následok úhyn rôznych druhov," uviedol pre Xinhua Richard Sowry, strážca z KNP.

"Otrávené vody zabili hmyz, vtáky, jastraby, orly, supy, byvoly, slony a iné zvieratá. Každé zviera, ktoré sa živí mŕtvolami, uhynie a my ich potom všetky spálime," povedal Sowry, ktorý poznamenal, že v parku bolo otrávených viac ako 2 000 supov.

"Ľudia žijúci v blízkosti parku by mali poznať hodnotu týchto zvierat a mať z nich úžitok. Ľudí sme už viackrát zapojili, aby nám pomohli chrániť faunu a flóru," povedal.

Sowry dodal, že sa snažia posilniť bezpečnosť v KNP pomocou helikoptér a psov s globálnymi polohovými systémami na krku, aby mohli sledovať pytliakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies