Takto neuveriteľne zareagovala žena, keď ju okradli!

NETKY.SK • 16 Február 2022, 07:24 • 2 min
Takto neuveriteľne zareagovala žena, keď ju okradli!

Predstavte si, že vás ktosi okradne. Áno, ja viem, fantázia by si radšej vyfarbila čosi krajšie, nad čím by sa zatajil dych a oči by získali lesk, ale i tak to skúste. Nech si predstavivosť z hliny vytvorí nepekný zážitok, že čo patrilo vám, bude vlastniť cudzí.

slovakia

left justify in out

Nikto neočakáva, nikto túžobne nehľadí na podobnú skúsenosť, ale keď nastane, zrejme nie je ťažké uhádnuť, aké emócie sa ihneď dostavia bez pozvania a pre ktoré myšlienky sa oddiali spánok. Hnev. Sklamanie. „Nič sa mi nedarí a ešte aj toto," iste by si nejeden pomyslel.

 

img

 

Návšteva


Jarka sa raz, ako sa na správnu dcéru patrí, vybrala na návštevu, aby zistila, ako sa vodí rodičom. Než odišla, skontrolovala, čo mala, všetko sedelo ako uliate. Nič sa nepohlo z miesta, pre nič nebolo potrebné znehodnocovať si čelo vráskami. Nuž teda šla, strávila mimoriadne príjemné popoludnie a s úsmevom, ktorý trval viac ako len jednu sekundu, vracala sa domov. A tu zrazu...


„Ale nie!" vykríkla ohromením Jarmila, len čo zistila, že nejaký odvážlivec bol natoľko drzý, že odvesil jej vestu a jednoducho si ju uchmatol pre seba. Pravda, poobzerala sa kade-tade, či náhodou nepadla vina na vietor či inú prírodnú samozrejmosť, avšak či chcela a či nie, musela si priznať, že neznámy človek si prisvojil jej oblečenie.

 

Prečítajte si tiež: SKUTOČNÝ PRÍBEH Ako môže jeden obyčajný dar priniesť neobyčajnú radosť so srdcervúcou pointou

 

Len vesta


Iste, dvaja alebo aj viacerí možno krútia hlavou, že to bola len vesta. Zlodej neodcudzil finančnú hotovosť alebo čosi iné, bez čoho by neprečkala deň. V určitom zmysle je to pravda, obyčajné oblečenie sa dalo a dá ľahko nahradiť, ale čo si budeme nalievať klamstvá, nikomu by sa nepáčilo, ak by z minúty na minútu riešil náladu kaziacu krádež. Jarka sa nahnevala, v mysli splietala neviditeľné vlákna, z ktorých sršala zlosť. Až potom, celkom tichučko, uprostred svojho vnútra, začula jemné šepotanie. Boh ju privolal na modlitbu a jej srdcová búrka sa premenila, ako keby hnev ani nikdy nejestvoval.

 

img

 

Nielenže zlodejovi odpustila, ale navyše sa jej ho uľútostilo. Akiste bol uzimený a vesta sa mu zišlaČi to človek dokáže sám, len tak sa vzdať hry na pomstiteľa, je otázka, nad ktorou sa ani netreba zamýšľať. Iba Boh má v moci obmäkčiť a vypôsobiť pre niekoho prečudesné zmeny. Odpútava naše nohy a vedie nás od odpustenia k pokoju, od nenávisti k láske. Od smútku k radosti, od zúfalstva k nádeji. Od smrti do života, od tmy do svetla. Je vynikajúci sprievodca, s Ním sa nedá zablúdiť.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Strážnik poškodil vzácny obraz v Jeľcinovom centre. Vraj ho nahovorili tínedžeri



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies