V Tokiu sa zhoršuje epidemická situácia. Zaznamenali rekordný nárast infikovaných

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 15:14 • 2 min
V Tokiu sa zhoršuje epidemická situácia. Zaznamenali rekordný nárast infikovaných

TOKIO - Už 174 prípadov koronavírusu zaznamenali organizátori olympijských hier v Tokiu v súvislosti s konaním najväčšieho športového sviatku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tieto štatistiky vedú od 1. júla 2021. Aktuálne k nim pribudlo 16 nakazených, ale ani jeden z pozitívnych testov nepatril športovcovi. Na Hrách XXXII. olympiády naďalej zostáva pozitívnych dvadsať športovcov, z toho ani jeden zo Slovenska.


Japoncov však viac znepokojuje iná štatistika. Počet denných prírastkov v hlavnom meste Tokio sa prvý raz dostal cez tritisíc, konkrétne v stredu testy zaznamenali 3 177 pozitívnych vzoriek.

 

img

 

Predchádzajúci rekord z utorka bol 2 848 prípadov. Zdravotníci varujú, že tieto čísla už môžu spôsobiť zvýšenie tlaku na nemocnice.

 

Ďalší nárast je aj mementom pre premiéra Jošihideho Sugu, ktorého miera podpory je momentálne najnižšia od nástupu do funkcie vlani v septembri.

Zatiaľ čo v Tokiu panuje výnimočný stav v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu, v troch priľahlých prefektúrach to tak nie je.

 

img

 

Od štvrtka sa to však môže zmeniť, keďže ich guvernéri chcú vládu oficiálne požiadať o túto zmenu. Aj stredajší počet viac ako 9 000 prípadov v rámci celého Japonska je najviac od začiatku pandémie v tejto krajine.
 

Mohlo by vás zaujímať: V Tokiu sa zhoršuje epidemická situácia. Olympijské hry môžu byť bez divákov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies