V Krásne nad Kysucou chcú využívať zachytenú vodu zo striech

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 18:30 • 2 min
V Krásne nad Kysucou chcú využívať zachytenú vodu zo striech

KRÁSNO NAD KYSUCOU - Projekt Zadržiavanie vody v prírode pomôže samospráve v Krásne nad Kysucou, okres Čadca, využiť vodu zo striech v areáli školy a futbalového štadióna. Podľa primátora Jozefa Grapu chcú v školskom areáli zachytávať vodu zo striech tak, aby nemusela odtekať do kanalizácie.

slovakia

left justify in out

"Vytvoria sa jazierka, ktoré vodu zadržia. Týmto sa nielen zlepší životné prostredie, ale sa aj ušetria poplatky, ktoré platíme za odvod vody zo striech vodárenskej spoločnosti," uviedol. Doplnil, že vodu zo strechy futbalovej tribúny budú zachytávať do podzemnej nádrže s objemom 12 metrov kubických a využijú ju na zavlažovanie trávnikov. "Dobrovoľní hasiči ju využijú na trénovanie. Majú v tom priestore cvičisko a nemusia voziť vodu v cisternách. Za tribúnou sa nainštalujú i zatrávňovacie panely. Návštevníci a športovci nebudú musieť chodiť po blate a kalužiach, ktoré tam zostávali po daždi," povedal Grapa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies