V krajine horí asi 850 požiarov, vyžiadali si už najmenej 50 obetí

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:31 • 2 min
V krajine horí asi 850 požiarov, vyžiadali si už najmenej 50 obetí

V krajine horí asi 850 požiarov, vyžiadali si už najmenej 50 obetí

slovakia

left justify in out

img

Státisíce záchranárov vytrvalo bojujú v Rusku proti rozsiahlym požiarom. V krajine je momentálne asi 850 požiarov, oznámilo dnes ministerstvo civilnej ochrany v Moskve. V meste Togliatti na Volge úrady umiestnili do bezpečia kvôli hustému dymu 1700 ľudí. V meste začal horieť park.
      Počet mŕtvych stúpol podľa oficiálnych údajov o dva - na 50. Záchranári predpokladajú, že obetí je ešte viac. Stovky utrpeli zranenia a tisícky prišli o strechu nad hlavou.
      Atómové výskumné centrum v Sarove vzdialenom 400 kilometrov východne od Moskvy bolo naďalej ohrozené plameňmi. V noci sa podarilo zabrániť preniknutiu ohňa, uviedol odborník z ministerstva.
      Moskovčania sa dnes tešili z modrej oblohy. Dym sa stiahol okolo metropoly. Pretože v okolí horia stále požiare, meteorológovia nevylúčili, že sa mesto môže opäť ponoriť do dymu. Prevádzka na troch medzinárodných moskovských letiskách prebieha dnes bez problémov. Na teplomeroch bolo už predpoludním 30 stupňov Celzia. Horúčavy majú aj v nasledujúcich dňoch pokračovať teplotami okolo 40 stupňov Celzia.
      Nemecká kancelárka Angela Merkelová ponúkla ruskému prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi v telefonickom rozhovore pomoc pri boji s lesnými požiarmi. Taliansko poskytlo tri špeciálne hasičské lietadlá.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies