V Komárom-ostrihomskej župe pracovalo v noci na hrádzach 1500 ľudí

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 12:00 • 2 min
V Komárom-ostrihomskej župe pracovalo v noci na hrádzach 1500 ľudí

BUDAPEŠŤ - V Komárom-ostrihomskej župe pracovalo v noci nadnes na hrádzach 1500 ľudí. Na železničnej stanici v Komárome pokračujú v plnení vriec pieskom, ktorými upevňujú a navršujú hrádze, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Vládna splnomocnenkyňa župy Judit Czunyiová-Bertalanová oznámila, že do ochranných prác sú zapojení aj vojaci maďarskej armády. V uplynulých hodinách položili vyše 20.000 vriec.  Pri Dunaalmási posilňujú existujúcu hrádzu a v Neszmélyi vyše 100 dobrovoľníkov a hasičov posilnilo oslabenú hrádzu.

Prístup do Pilismarótu a Dömösu je od štátnej cesty č. 11 uzatvorený. V Táte budujú nový úsek hrádze. V Almásfüzitö kontrolujú každú hodinu stav odkaliska, na ktorom sa zatiaľ neobjavili žiadne stopy poškodenia.

V Pilismaróte, Komárome, Ostrihome, Dunaalmási a Nyergesújfalu pracujú hasiči zo Sabolčsko-satmársko-berežskej, Čongrádskej, Hevešskej, Békešskej a Hajduckej župy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies