V Komárne vybudujú komplexné onkologické centrum za viac ako 20 miliónov eur

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 15:40 • 2 min
V Komárne vybudujú komplexné onkologické centrum za viac ako 20 miliónov eur

NITRA - Nemocnica Komárno plánuje vybudovať Komplexné onkologické centrum za 20 miliónov eur z vlastných zdrojov.

slovakia

left justify in out

Ďalších šesť miliónov eur chce získať z fondov Európskej únie na vybudovanie urgentného príjmu, Komplexného onkologického centra a na rekonštrukciu a modernizáciu ďalších pracovísk poskytujúcich akútnu zdravotnú starostlivosť.

 

Uvádza sa to v materiáli, ktorý schválili poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja. Nemocnica patrí kraju, prevádzkuje ju nezisková organizácia Forlife a manažérsky ju riadi AGEL SK.

Zámer vybudovať Komplexné onkologické centrum vychádza z lokálnych a medzinárodných štatistík onkologických ochorení v spádovom území. „Podľa Štatistiky OECD je Slovensko v úmrtnosti na onkologické ochorenia druhá najhoršia krajina v rámci krajín OECD, pričom prvú priečku zastáva Maďarsko,“ uvádza sa v materiáli.

 

Z regionálneho pohľadu sú na tom najhoršie juhozápadné okresy Slovenska, medzi nimi aj komárňanský. Po vybudovaní nového centra by sa mala zvýšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti nielen pre obyvateľov Nitrianskeho kraja, ale aj ďalších krajov. Investíciu plánuje AGEL SK zrealizovať do konca roka 2022.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies