REPORTÁŽ: Ministerstvo vnútra bude používať vozidlá s hybridným a elektrickým pohonom

NETKY.SK • 1 Október 2020, 14:16 • 2 min
REPORTÁŽ: Ministerstvo vnútra bude používať vozidlá s hybridným a elektrickým pohonom

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR chce byť v rámci projektu Zelené ministerstvo vnútra súčasťou znižovania emisií a prispieť tak k udržateľnosti životného prostredia.

slovakia

left justify in out

 

Plánuje sa už aj nákup

Preto sa rozhodlo zapožičať ekologické vozidlá s hybridným alebo elektrickým motorom. Postupnými krokmi chce zaradiť do plánu verejného obstarávania na rok 2021 aj ich nákup. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roman Mikulec (@roman_mikulec_olano),

 

Nasadené priamo do akcie 

Zapožičané automobily budú podľa ministerstva využívané v priamom policajnom výkone i úradníkmi. "Po ukončení testovania bude vyhodnotené, aké typy sú vhodné na nasadenie do výkonu," vysvetlilo ministerstvo. Rezort bude používať vozidlá značiek Škoda Auto Slovensko, Toyota Central Europe-Slovakia, KIA Bratislava a P Automobil import počas šiestich, respektíve 12 mesiacov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roman Mikulec (@roman_mikulec_olano),

 

Podľa cieľa EÚ

"Doprava produkuje takmer 30 percent všetkých emisií oxidu uhličitého v Európskej únii a cestná doprava sa na nich podieľa zo 72 percent," zdôraznil rezort s tým, že Európska únia stanovila cieľ obmedziť emisie oxidu uhličitého z dopravy do roku 2050 o 60 percent.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona