AKTUALIZOVANÉ Trump aj s prvou dámou majú pozitívny test na COVID-19, žiadne zdravotné ťažkosti nemajú

NETKY.SK • 2 Október 2020, 07:02 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Trump aj s prvou dámou majú pozitívny test na COVID-19, žiadne zdravotné ťažkosti nemajú

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania majú pozitívne testy na nový koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 2. septembra 11:14

Ako informoval americký prezident obaja sa cítia a liečiť sa budú v Bielom dome. Počas karantény bude Trump naďalej pokračovať v plnení svojich povinností. Uviedol to ich lekár Sean Conley, píše agentúra AFP.

 

Biely dom zrušil predvolebný míting

Biely dom už odložil Trumpov predvolebný míting, ktorý sa mal konať v piatok na letisku v meste Sanford v americkom štáte Floride. 

 

Správu o svojom a manželkinom pozitívnom teste na COVID-19 oznámil Trump v piatok na Twitteri. "Dnes večer (vo štvrtok) sme ja a @FLOTUS (prvá dáma) mali pozitívny test na COVID-19. Okamžite začneme s karanténou a liečbou. SPOLU sa z toho dostaneme!" napísal Trump.

 

Obaja ostávajú v karanténe

Melania Trumpová na Twitteri uviedla, že "tak ako množstvo ďalších Američanov v tomto roku aj prezident USA a ja sme po pozitívnom teste na COVID-19 v domácej karanténe. Sme v poriadku a zrušila som všetky nadchádzajúce termíny. Dávajte, prosím, na seba pozor a všetci sa z toho spolu dostaneme".

 

Americký viceprezident Mike Pence zaželal Trumpovcom skoré uzdravenie. Hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová na sociálnej sieti napísala, že Spojené štáty sú jednotné a silné. "Váš prezident bude naďalej dávať na prvé miesto ľud," poznamenala.

 

Šéf Bieleho domu o kontakte s pozitívne testovanou osobou informoval vo štvrtok s tým, že spoločne aj s prvou dámou podstúpili test na koronavírus SARS-CoV-2, pričom výsledok oboch testov vyšiel pozitívny.

 

Je veľmi pravdepodobné, že Trump sa aj s manželkou nakazili od prezidentovej poradkyne Hope Hicksovej, ktorá bola taktiež pozitívne testovaná na koronavírus. 

 

Nakazil sa od kolegyne

"Mala pozitívny test, práve som sa to dozvedel," povedal Trump vo štvrtok večer v rozhovore pre televíznu stanicu Fox News. Dodal, že jeho kolegyňa Hicksová, s ktorou je v každodennom kontakte, je veľmi pracovitá a poctivo nosí ochranné rúško.

 

Hicksová s prezidentom v poslednom období absolvovala niekoľko spoločných ciest, vrátane utorkovej prezidentskej predvolebnej debaty v Clevelande.

 

Podľa CNN ju videli i v stredu na palube prezidentovej oficiálnej helikoptéry Marine One spolu s ďalšími Tumpovými blízkymi spolupracovníkmi vrátane jeho zaťa Jareda Kushnera. Ochorenie COVID-19 u Hicksovej podľa AP potvrdili vo štvrtok.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies