V Kalifornii sa zrútilo malé lietadlo; zomrelo všetkých šesť ľudí na palube

NETKY.SK • 9 Júl 2023, 09:45 • 2 min
V Kalifornii sa zrútilo malé lietadlo; zomrelo všetkých šesť ľudí na palube

SANTA MONICA - Šesť ľudí prišlo o život pri nehode malého lietadla, ktoré sa počas druhého pokusu o pristátie v nepriaznivom počasí zrútilo do poľa na juhu Kalifornie a následne začalo horieť. V noci na nedeľu to oznámili miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral ešte v sobotu blízko kalifornského mesta Murrieta. Malé lietadlo Cessna C550, ktoré vzlietlo z Las Vegas, sa sa v hmle dvakrát pokúšalo o pristátie na letisku French Valley. Pilot podľa polície pre zlé počasie prakticky nič nevidel a riadil sa len pokynmi letového dispečera. Lietadlo sa zrútilo na zem približne 150 metrov od začiatku pristávacej dráhy, na ktorú chcelo dosadnúť. Na palube lietadla sa nachádzalo šesť ľudí. Všetci pri náraze zahynuli.

Vyšetrovatelia amerického Národného úradu pre bezpečnosť v doprave (NTSB) uviedli, že lietadlo sa po náraze vznietilo. Plamene zachvátili celý stroj okrem chvostovej časti. Oheň spálil aj približne pol hektáru pôdy. Komunikácia pilota a strediska riadenia letovej prevádzky bude predmetom vyšetrovania, oznámil NTSB. Agentúra AP dodáva, že ide už o druhú smrteľnú nehodu, ku ktorej došlo na letisku French Valley za uplynulý týždeň. V utorok sa tam krátko po vzlete zrútilo jednomotorové lietadlo Cessna 172 na priľahlé parkovisko. Nehoda si vyžiadala jednu obeť a troch ranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies