Jana Kirschner má hlavu v smútku, chýba jej čas

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 08:50 • 2 min
Jana Kirschner má hlavu v smútku, chýba jej čas

BRATISLAVA - Slovenskej speváčke Jane Kirschner sa nedarí napĺňať umelecké vízie podľa jej predstáv.

slovakia

left justify in out

„Nápadov mám fakt veľmi veľa, no posledné roky sa mi tie umelecké vízie nedarí vzhľadom na nedostatok času napĺňať tak, ako by som chcela. Nápady sú, ale vždy, keď si nad ne sadnem, hovorím si 'A kedy? Kedy to ideme urobiť?' Vždy je to na úkor niečoho iného,“ vyznala sa v rozhovore.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zas je tu jaro je tu,lidi šílí...❤️❤️❤️#loversrock #whataday #PMA #backstage #hurray

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Kirschner (@janakirschner_official),



Voľného času má známa speváčka v skutku veľmi málo. „Ten čas je obmedzený a ja sa hlavne snažím urobiť to najnutnejšie, čo prichádza. Umelecké nápady sa potom rozplývajú niekde v budúcnosti a v jednom google diári, ktorý je stále šialene plný,“ podotkla Kirschner. „Neviem, ako to robia ostatní, asi musíte odložiť deti úplne bokom a určiť si priority nejako inak, no ja mám zas pocit, že dievčatá (speváčkine dcéry Matilda a Yola, pozn. red.) sú ešte natoľko malé, že chcem byť hlavne pri nich. A moje deti ani primárne nerozumejú, prečo vlastne musím chodiť do práce. Musím im to vysvetľovať cez rôzne triky. Otázkami typu 'Chceš mať toto a toto? Tak ja musím pracovať!' Musím na to ísť trochu psychologicky, trošku ich opíjať rožkom, ale zatiaľ sú v pohode, zvládajú to,“ uviedla 40-ročná rodáčka z Martina. „Morušu sme napríklad nahrávali s Matildou v štúdiu. Mali sme opatrovateľku - kamarátku, ktorá sa jej stále venovala a ja som behala hore-dole po Prahe a vybavovala som všetko okolo. Logisticky je to pekná motanica,“ pousmiala sa Kirschner.

 


Speváčku to však do ďalšej tvorby podľa jej slov už doslova kope. „Cítim, že musím už niečo urobiť. Nechce sa mi už mútiť vodu, ani Dunaj a nechce sa mi hrať dookola len staré pesničky, aj keď, samozrejme, budem hrať aj tie, no myslím, že prišiel čas aj na nový materiál. No aj to má jeden háčik. Ja totiž najradšej pracujem s mojím mužom a ten produkuje veľa vecí a pracuje aj s mnohými inými umelcami, takže nie vždy má čas tvoriť so mnou... Keby som vám ukázala ten náš diár, je to fakt veľmi vtipné,“ priznala sympatická interpretka. „Tak teda uvidíme. Tento rok sa už do toho určite pustím. Nápadov je veľa, je aj o čom písať, ja si to tak ukladám a postupne to spracúvam a je možné, že všetkých ešte prekvapím, ako rýchlo to bude,“ povedala Kirschner, ktorá by okrem toho chcela v lete absolvovať i niekoľko koncertov so skupinami Para a Billy Barman. „Chceli by sme spolu urobiť Pekné miesta tour. Oni na ňom boli už minulý rok, ja by som sa k nim chcela teraz pridať, lebo je to dobrá partia ľudí, ľudia, ktorí sú mi totálne blízki a mám ich veľmi rada. A potom vystúpim ešte na pár špeciálnych miestach. Festivaly ma tento rok nečakajú,“ prezradila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dnešný deň volajú tu u nás “Blue Monday”.Podľa štatistík ide vraj o najdepresívnejší deň roka. Tretí januárový pondelok sa teda vraj budeme cítiť skutočne “low”.Teda “dole” Na dnešnej titulke Guardian sa objavili Spice Girls,no nie kvôli novému albumu. Tričká,ktoré hrdo prezentovali nielen oni, ale aj iné britské celebrity pre charitatívnu kampaň Comic Relief,ktorá každoročne v Británii vyzbiera milióny libier a je nesporne veľmi úspešná,boli vyrobené v Bangladéši v neľudských podmienkach. Tričká s nápisom #IWannaBeASpiceGirl” ale aj “gender justice” vyrobili najmä ženy pracujúce viac než 16 hodín denne za plat 35 pencí za hodinu,čo je približne 40 centov.Pozitívne na tom všetkom je fakt, že dnes sa aj vďaka sociálnym mediám a niekoľkým odvážnym ženám, táto informácia dostala von a existuje aspoň nádej, že pomoc je na ceste. Na konci tohto šedo-šedého dňa predsa len vyliezlo lenivé slnko a ja mám chuť veriť, že tento rok bude dobrý. A že dnešný “Blue Monday” nebol nič iné iba výsledok akéhosi pseudo-prieskumu,ktoré sa nám z času na čas pokúšajú nadiktovať ako žiť.

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Kirschner (@janakirschner_official),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies