V januári 2015 budú platiť aj papierové diaľničné známky

NETKY.SK • 19 Január 2014, 13:50 • 2 min
V januári 2015 budú platiť aj papierové diaľničné známky

BRATISLAVA - NDS pritom už spustila súťaž na spoločnosť, ktorá bude od januára budúceho roku poskytovať komplexnú službu výberu, evidencie a kontroly elektronických diaľničných známok.

slovakia

left justify in out

V januári 2015 budú môcť ešte vodiči osobných áut platiť za jazdu po spoplatnených cestách aj papierovými diaľničnými nálepkami. Hoci Národná diaľničná spoločnosť (NDS) zavádza od budúceho roku elektronické známky, v prvom mesiaci roku 2015 bude ešte "dobiehať" platnosť aj tých papierových.

"Z titulu postupného ukončenia platnosti diaľničných nálepiek emisie roku 2014 budú v mesiaci január 2015 súčasne platné obe podoby diaľničnej nálepky," priblížil pre TASR hovorca NDS Marcel Jánošík.

V praxi to znamená, že vodičom bude platiť celý január ročná nálepka z roku 2014. Súčasne však aj mesačná či týždňová nálepka, ktorú si kúpili ešte v starom roku a lehota jej platnosti presahuje do roku 2015. Po januári 2015 však už budú platiť len diaľničné nálepky v elektronickej podobe.

Diaľničnými nálepkami musia platiť vodiči áut do 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest. K dispozícii majú ročné, mesačné a desaťdňové nálepky. Cena ročnej je 50 eur, mesačná nálepka stojí 14 eur a 10-dňová vyjde vodičov na 10 eur.

NDS pritom už spustila súťaž na spoločnosť, ktorá bude od januára budúceho roku poskytovať komplexnú službu výberu, evidencie a kontroly elektronických diaľničných známok. Predpokladá, že hodnota zákazky by mala byť 35 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies