Jaroslav Naď sa zúčastnil prieskumu trhu. Pre vojakov chce len to najlepšie

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 20:13 • 2 min
Jaroslav Naď sa zúčastnil prieskumu trhu. Pre vojakov chce len to najlepšie

Cieľom rezortu obrany je na základne prieskumu trhu v otázke obstarania bojových vozidiel pechoty vybrať to najefektívnejšie a najhospodárnejšie riešenie, ktoré bude zodpovedať požiadavkám Ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

V priestoroch Vojenského technického a skúšobného ústavu na Záhorí dnes prebiehali statické a dynamické ukážky bojového vozidla pechoty spoločnosti General Dynamics European Land Systems. Jaroslav Naď sa ukážky zúčastnil spolu so štátnym tajomníkom Marianom Majerom, náčelník Danielom Zmekmo, a národným riaditeľom pre vyzbrojovanie Jozefom Zekuciom.

 

„Intenzívne pokračujeme v našej snahe profesionálnym vojakom sprostredkovať novú a bezpečnú techniku, týka sa to aj nevyhnutnej obmeny bojových vozidiel pechoty. Naše požiadavky na riešenie tejto otázky sú jasné, finálne riešenie musí byť efektívne, spĺňajúce všetky podmienky, ktoré si vojaci stanovili, a samozrejme, musí ísť o hospodárny a transparentný proces,“ povedal šéf rezortu obrany.

 

img

 

Naď zároveň doplnil, že procesom jej obstarania zároveň rezort obrany prispeje k napĺňaniu jedného z medzinárodných záväzkov v rámci NATO, ktorým je vybudovanie ťažkej mechanizovanej brigády.

 

Mohlo by vás zaujímať: NATO sa definitíve sťahuje z Afganistanu, slovenskí vojaci opustia krajinu v septembri

 

Cieľom tejto prezentácie bolo predstaviť technické vlastnosti, funkčné parametre a praktické ukážky v jazde a streľbe v teréne bojového vozidla ASCOD. "Dôležitým aspektom bude aj zapojenie podnikov domáceho obranného priemyslu vo výrobnom procese a následných dodávkach týchto vozidiel," uviedol Naď na sociálnej sieti. 
 

 

img

 

Ministerstvo obrany SR spustilo procesy súvisiace s projektom obstarania nových bojových obrnených vozidiel ako náhrady techniky mechanizovaných jednotiek vyzbrojených bojovými pásovými vozidlami typu BVP-1, BVP-2 a BVP M. Aj v tomto prípade budú kritériami požiadavky Ozbrojených síl SR, transparentný proces obstarania a v neposlednom rade výrazné zapojenie domáceho obranného priemyslu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies