V Iráne zatkli skupinu Slovákov: Podozrievajú ich zo špionáže!

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 18:30 • 2 min
V Iráne zatkli skupinu Slovákov: Podozrievajú ich zo špionáže!

TEHERÁN - Piati, možno až šiesti Slováci mali fotiť z rogala aj vojenské objekty, informuje o tom spravodajský portál denníka SME. Pre podozrenie zo špionáže zadržal Irán skupinu Slovákov.

slovakia

left justify in out

Informáciu SME potvrdilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Bližšie informácie o prípade nechce prezradiť s vysvetlením, že v súčasnosti medzi oboma stranami prebiehajú komplikované diplomatické rokovania.

"Vieme o tomto prípade a ubezpečujeme vás, že podnikáme príslušné kroky. Náš zastupiteľský úrad v Teheráne je v priamom kontakte so zadržanými občanmi aj iránskou stranou. V celom prípade ešte nepadol finálny verdikt, všetko je otvorené, preto v tejto chvíli nemôžeme poskytovať žiadne ďalšie podrobnosti," reagoval pre SME tlačový odbor rezortu diplomacie. Podľa zistení SME Slovákov zadržali v uplynulých dňoch. Malo by ísť o päť, možno až šesť osôb, ktoré tam oficiálne vycestovali ako turisti. Zatkli ich po tom, ako vraj z rogala fotografovali okrem iného aj vojenské objekty. V priebehu niekoľkých mesiacov ide už o druhý takýto prípad. 

V januári zadržali v Iráne Slováka Mateja Valúcha, s ktorým Iránci nakrútili video o tom, že údajne pracoval pre americkú tajnú službu CIA. Aktuálna kauza je však podľa zistení SME oveľa vážnejšia. Valúch sa na Slovensko vrátil začiatkom februára. Podozrenia zo špionáže v jeho prípade označila slovenská strana za nedorozumenie. Za špionáž hrozí v Iráne trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies