Rusko varovalo USA pred zasahovaním do vnútorných záležitostí

NETKY.SK • 1 Február 2021, 12:16 • 2 min
Rusko varovalo USA pred zasahovaním do vnútorných záležitostí

MOSKVA - Ministerstvo zahraničných vecí komentovalo vyhlásenie ministra zahraničia USA Anthonyho Blinkena a amerického veľvyslanectva v Moskve týkajúce sa nekoordinovaných akcii v Rusku a poukázal na dvojaké štandardy.

slovakia

left justify in out

Diplomatická misia predtým písala na Twitteri, že ruské orgány zadržali niekoľko aktivistov a zablokovali centrum Moskvy pred novými protestmi, v tejto súvislosti diplomati vyzvali Rusko, aby dodržiavalo medzinárodné záväzky v oblasti ľudských práv.

 

img

 

Blinken zasa napísal, že "Spojené štáty odsudzujú pretrvávajúce používanie ruskými orgánmi tvrdej taktiky proti pokojným demonštrantom a novinárom už druhý týždeň po sebe".

 

"Zhromaždenia, o ktoré sa tak nevhodné pre zástupcov diplomatickej profesie staráte, nie sú plánované, ale nelegálne. Čo sa v takých prípadoch robí v samotných Spojených štátoch, je dobre známe všetkým – tam strieľajú do protestujúceho davu. Sú dvojité štandardy a pokrytectvo vaším životným krédom?," napísalo ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie na Facebooku v reakcii na zverejnenie amerického veľvyslanectva.

 

img

 

Na Smolenskom námestí v Moskve požiadali, aby USA prestali zasahovať do vnútorných záležitosti suverénnych štátov, a pripomenuli zodpovednosť za šírenie falošných správ o nekoordinovaných činoch.

 

"Hrubé zasahovanie USA do vnútorných záležitostí Ruska je rovnako dokázaný fakt ako šírenie falošných správ a výziev na neoprávnené kroky cez internetové platformy kontrolované Washingtonom."

 

"Podpora amerického ministra zahraničia Anthony Blinkena porušenia zákona v Ruskej federácii - je ďalším potvrdením zákulisnej úlohy Washingtonu. Niet pochýb o tom, že kroky zamerané na podporu protestov sú súčasťou stratégie na potlačenie Ruska", poukázali na ministerstve zahraničných vecí.

 

Predtým nekoordinované mítingy sprevádzané stretmi s bezpečnostnými činiteľmi, zadržiavaním narušiteľov a začatím trestných vecí sa konali v ruských mestách 23. januára.

 

 

Ministerstvo vnútra a generálna prokuratúra pripomenuli zodpovednosť podľa článku Trestného zákona o hromadných nepokojoch, ktoré môžu hroziť až 15 rokov väzenia.

 

Polícia tiež poukázala na sprísnený režim v mnohých regiónoch z dôvodu pandémie – jeho porušenie môže mať za následok ako administratívnu tak aj trestnú zodpovednosť.

 

img

 

Vladimír Putin v súvislosti s neoprávnenými činmi zdôraznil, že každý má právo na vyjadrenie svojho názoru, "ale všetko, čo ide nad rámec zákona, nie je iba kontraproduktívne, ale aj nebezpečné, najmä v žiadnom prípade by sa nemali tlačiť do prvých radov maloletí".

 

  Zdroj: https://ria.ru/20210131/mid-1595382003.html

           



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies