V hlavnom meste Čiernej Hory pomenovali ulicu po Slovensku

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 06:30 • 2 min
V hlavnom meste Čiernej Hory pomenovali ulicu po Slovensku

PODGORICA – Slávnostné odhalenie tabule "Slovenská ulica" sa dnes uskutočnilo v Podgorici za prítomnosti ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a primátora hlavného mesta Čiernej Hory Slavoljuba Stijepoviča.

slovakia

left justify in out

"Vidím jednu symboliku. Je to ulica, ktorá je moderná, nová, ktorá má budúcnosť. A to je spôsob, ako aj my vnímame Čiernu Horu, že je to nová krajina s perspektívou. Verím, že to bude centrálna moderná ulica v Podgorici," povedal slovenský minister s úsmevom.

 

Primátor mesta ocenil Slovensko za to, že poskytuje svoje skúsenosti a pomoc z prístupového procesu. "Mám tú česť sa na vás obrátiť v rámci odkrývania Slovenskej ulice, ktorá je pomenovaná po Slovensku, po našom dlhoročnom priateľovi. Je to symbolické, lebo túto ulicu otvárame deň pred výročím obnovenia nezávislosti, pri ktorom veľkú úlohu zohrali práve slovenskí diplomati," povedal primátor hlavného mesta.

 

Zároveň vyjadril nádej, že spolupráca medzi krajinami sa neskončila, ale naopak, že Slovensko ako predsedajúca krajina pomôže v budúcnosti Čiernej Hore napríklad pri získavaní eurofondov, ktoré by prispeli k rozvoju mesta.

 

Miroslav Lajčák si počas svojej pracovnej návštevy zároveň prebral z rúk prezidenta Filipa Vujanoviča najvyššie štátne vyznamenanie Rad veľkej čiernohorskej hviezdy pri príležitosti 10. výročia obnovenia nezávislosti Čiernej Hory.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies