Do hereckého neba odišla Hana Brejchová. Zomrela vo veku 77 rokov

NETKY.SK • 22 Apríl 2024, 15:15 • 2 min
Do hereckého neba odišla Hana Brejchová. Zomrela vo veku 77 rokov

Vo veku 77 rokov zomrela česká herečka Hana Brejchová. Preslávila sa vďaka filmu Lásky jednej plavovlásky. Informoval o tom v pondelok český denník Blesk, ktorému správu o úmrtí potvrdila jej neter a taktiež herečka Tereza Brodská

slovakia

left justify in out

Hviezdu z Hany Brejchovej urobila hlavná ženská rola vo filme Miloša Formana Lásky jednej plavovlásky z roku 1965. V tom čase ešte študovala gymnázium, narodila sa 12. decembra 1946. Forman bol vtedy životným partnerom Haniny sestry Jany. Za film nominovaný na Oscara získala Hana Brejchová tretie miesto v kategórii najlepší ženský herecký výkon na festivale v Benátkach.

Neskôr si Hana Brejchová zahrala aj v ďalších filmoch či seriáloch, stvárnila napríklad servírku v seriáli Cirkuse Humberto. Objavila sa aj v ďalšom Formanovom filme – oscarovom Amadeovi.

Po roku 1989 sa Hana Brejchová rozhodla venovať podnikaniu a objavila sa v niekoľkých ďalších filmoch, napríklad v nie príliš úspešnej komédii Divoké pivo. Potom sa stiahla do ústrania. V roku 2009 podľa médií takmer zomrela pri požiari svojho bytu, posledné roky žila v domove s opatrovateľskou službou v Buštehrade na Kladensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: TA3, TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies