V etiópskej väznici vypukol požiar: Zahynulo 23 ľudí

NETKY.SK • 6 September 2016, 07:36 • 2 min
V etiópskej väznici vypukol požiar: Zahynulo 23 ľudí

ADDIS ABEBA - Najmenej 23 väzňov zahynulo v dôsledku požiaru, ktorý vypukol v sobotu v nápravnom zariadení Kilinto na predmestí etiópskej metropoly Addis Abeba. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského portálu Fana 21 odsúdených udupali po vypuknutí požiaru spoluväzni alebo sa zadusili splodinami horenia. Ďalší dvaja väzni údajne zahynuli pri pokuse o útek.


Miestni aktivisti a médiá informovali, že vo väzení zahynulo približne 20 ľudí. Vo vyhlásení etiópskej vlády sa uvádza, že požiar v Kilinte, kde je uväznených aj viacero predstaviteľov opozície, si vyžiadal len jednu obeť.


V ostatných mesiacoch sa v Etiópii konalo viacero protivládnych protestov. Podľa odhadov ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch (HRW) príslušníci bezpečnostných síl pri nich zabili viac ako 400 demonštrantov.


Americká veľvyslankyňa pri OSN Samantha Powerová vyzvala v nedeľu na nezávislé vyšetrenie údajných neprimeraných zásahov etiópskych bezpečnostných síl proti demonštrantom, pričom situáciu v tejto východoafrickej krajine označila za "nesmierne vážnu".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies