Advokát Marek Para zostane na slobode, sudca ho do väzby nevzal

NETKY.SK • 24 Apríl 2022, 09:13 • 2 min
Advokát Marek Para zostane na slobode, sudca ho do väzby nevzal

Známeho právnika obvinil vyšetrovateľ NAKA, že bol činný pre údajnú zločineckú skupinu bývalých policajných funkcionárov.

slovakia

left justify in out

Sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodol, že známy právnik Marek Para nepôjde do väzby. Prokurátor podal sťažnosť a rozhodovať bude Najvyšší súd. Rozhodnutie nie je právoplatné.

 

„Sudca pre prípravné konanie ŠTS sa stotožnil s návrhom prokurátora, že obvinený Mgr. M. P. je dôvodne podozrivý zo stíhaného zločinu, ale nestotožnil sa s prokurátorom v tom, že u obvineného v súčasnom štádiu konania existuje dôvod kolúznej väzby. Z týchto dôvodov obvineného do väzby nevzal a ponechal ho na slobode," informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

 

Para sa po prepustení nechcel bližšie vyjadrovať k obvineniu, keďže bude ešte vypočutý ako obvinený. „Spor vnímam ako osobný spor medzi mnou a inou osobou, a nie ako činnosť pre nejaké zoskupenie," uviedol. Osobu nekonkretizoval.

 

Michal Mandzák, obhajca Mareka Paru, považuje rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie za správne a zákonné. „Sudca skonštatoval dôvodnosť podozrenia zo spáchania trestného činu," povedal Mandzák. 

 

Obhajca spresnil, že s konečnou platnosťou rozhodne Najvyšší súd SR 5. mája 2022.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona