Pesničkár opísal čo sa stalo, keď si začal všímať krásu

NETKY.SK • 14 November 2020, 09:29 • 2 min
Pesničkár opísal čo sa stalo, keď si začal všímať krásu

Roman Buhovecký je pesničkárom, ktorý svojimi piesňami rád dvíha povedomie o kráse okolo nás.

slovakia

left justify in out

Hudbu miluje a je pre neho jedným zo zmyslov života. Aj svoju hudbu robí aj preto, aby pomáhal skvalitňovať medziľudské vzťahy. „Zlepšiť náš svet. Aspoň o milimeter. Aby, keď budem „odchádzať“, som nemal výčitky, že som žil zbytočne. Aby som sa netrápil tým, čo som mohol spraviť, teda čo bolo v mojich silách a neurobil som to,“ prezradil.

 

 

Filmový fanatik

Milovník filmov, ktorých pozrel už neskutočné množstvo, sa snaží učiť aj z nich. A pozerať si aj snímky, ktoré nie sú veľmi známe či populárne. „Je ich veľké množstvo. Nemám obľúbený iba jeden. Za všetky môžem spomenúť: Svet podľa Prota,“ zdôraznil autor albumu Svitanie.

 

 

Príroda

Budovecký sa už roky snaží žiť tak, aby pred konzumom dostávalo u neho prednosť duchovno. Aj preto si výraznejšie všíma prírodu a dbá o jej ochranu, čo robí aj maximálnym obmedzením spotreby. „Páči sa mi, že niektoré krajiny, napr. Nórsko, pochopili, že si nemôžu vyrúbať všetky lesy. A zaviedli zákon, ktorý to zabezpečuje. Páči sa mi, že sa ľudia začínajú zaujímať o to, čo sa okolo nich deje,“ vysvetlil v dlhom rozhovore.

 

Prerod

Práve aj príroda, do ktorej rád chodí, aby v nej načerpal energiu, ho veľmi zmenila z pesimistu na optimistu. „Uvedomil som si, že každé ráno som sa nechtiac programoval na smútok. Tým, že som oplakával svoje zúfalstvo,“ vysvetlil s dôvetkom, že prijal iný program pohľadu na svet.

 

 

Bez klapiek

Začal takto vnímať veci, ktoré predtým nedokázal vidieť. „Keď som to zistil, každé ráno som si prial v zrkadle pekný deň a začal som si všímať okolo seba Krásu. Zaujímavé, že keď som zmenil postoj, zrazu som videl množstvo krásnych vecí okolo seba. Oni tam vždy boli, len ja som ich predtým nevidel,“ uzavrel milovník hudby, ktorý už má vytvorených viacero pekných piesní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies